Hevostallit.com — Missä mahtavin hevostalli? Kerro!

Hortkrom

HUOM! Hevostallit.com tarjoaa vapaan mahdollisuuden kommentoida ja arvioida hevostalleja. Kaikki kommentit ovat vierailijoiden kirjoittamia, täysin moderoimattomia, eivätkä edusta Hevostallit.com ylläpidon mielipiteitä.

Perniön Ponitalli

  • Esittelysivu: Tämä esittelysivu löytyy nyt ja jatkossakin osoitteesta http://www.hevostallit.com/pernion-ponitalli. Tämä osoite on muuttumaton.
  • Mielipiteet: Hevostalli on saanut tähän mennessä 132 kpl mielipiteitä. Uusia mielipiteitä saa antaa!
  • Nettisivut: Tällä hevostallilla vaikuttaa olevan nettisivut. Hevostallin nettisivujen pitäisi löytyä osoitteesta koti.mbnet.fihevoset
  • Osoite: Hevostallin käyntiosoite on Pitkänjärventie 51, 25500 Perniö.
  • Paikkakunta: Paikkakunnan nimi on jo tiedossa ja se on .
  • Kartta: Tallin sijaintia kartalla ei ole vielä ilmoitettu. Karttakuva tullaan lisäämään myöhemmin, koska osoitekin on tiedossa.
  • Lukukerrat: Hevostallin Perniön Ponitalli esittelysivua on katseltu jo 9035 kertaa.

Hevostallin saamat mielipiteet

Moii :) 94 päivää sitten:

Kaikki jotka tulee ysi leirille 2015 kik oonailonaa —> :)

peppi 113 päivää sitten:

onks kukaa tulos 8. leirille? :) ois kiva jutella etukäteen :)

peppi 138 päivää sitten:

Jos en ihan väärin muista nii mä ja mun pari kaverii mennään 8 leirille :)

Mä vaa :D 143 päivää sitten:

Kuka tulos perraa 8 leiril 2015!? :) Ois kiva tietää ku ite meen sinne :D

ponuli 145 päivää sitten:

Onks kukaa tulossa perran 9 leirille 2015 ? ois kiva tietää et ketä ois tulossa ? :)

:) 156 päivää sitten:

Ihan mahtava talli leireillä- ja tunneillakäyntiin! Opettaja on todella ystävällinen, huumorintajuinen ja kannustava. Myös Nita on todella mukava ja auttaa mielellään. Hevosia ja poneja löytyy moneen makuun. Iso maneesi hyvällä pohjalla, sama koskee myös kenttää. Opetus monipuolista ja omasta mielestäni myös kehittävää! Tallit todella siistissä kunnossa. Hevosista todellakin välitetään tällä tallilla, samoin asiakkaista!

perra is best! 203 päivää sitten:

Uusi tulokas//ei perra tietääkseni ole tuommoinen paikka. Kaikki ovat kivoja ja mukavia ja auttavat jos pyytää. Ainakin minulle kaikki ovat olleet todella kivoja ja mukavia.

Uusi tulokas 204 päivää sitten:

Moi! Olisin tulossa leirille ja ajattelin ihan vaan noiden kommenttien perusteella, että onko se oikeasti nyt niin kauhea talli? Ratsastan itse yhellä toisella tallilla lauantaina ja siellä sitä kommenttia kuulee. Jos joku toinen on vähän lihavampi, kuin toinen niin heti mennään juoruilee! Varsinkin tämä “lauantain juorukerho” …. Tulee jo korvista ulos! Toi ei osaa ratsastaa, toi ei osaa ees laittaa suitsia, toi on lihava!
Ei kai Perniön ponitalilla ole semmoista poppoota?

perraan 227 päivää sitten:

Moi oon menossa perran leirille 2015 kympille mun kavereiten kaa on ihan huippu paikka oisi kiva myls tietää ketä muita on tulossa

perraa 251 päivää sitten:

Poni// se on tietääkseni vain toiveleireillä. Ainakaan emme saaneet päättää  kun olin esteleirillä.

Poni 265 päivää sitten:

Tietääkö joku onko noilla esteleireilläkin niin, että saa itse päättää mille tunneille menee (siis este, maasto, koulu jne.) Vai onko vain toiveleireillä?:)

Wooddoo 323 päivää sitten:

Joku vaan; kuka poni asuu missäkin (onko talleja siis kaksi)
Talleja on kaksi, päätalli ja pikkutalli. Tällä hetkellä varsat asuvat pikkutallissa ja muut asuvat siinä isossa ‘päätallissa’ shettiksiä lukuunottamatta, jotka asustavat ulkona pihatossa katoksen kanssa.
-olen kuullut että Buce on karsinassa ilkeä, selvennystä?-Buce saattaa luimistella boxissa, mutta jos näyttää sille heti että ei pelkää niin ei se sitten mitään tee.
-Entä minkälainen Moppe on esteillä-Esteillä Moppe saattaa tiputtaa pieniä, kun ei keskity niihin takajalkoihinsa, eli pitää osata pistää heppa liikkumaan.
-Ketä ei kannata ottaa hoitsuksi?-riippuu millaista haluaa hoitaa. Erityiskilttejä ovat Pallero, Pärre, Luke, Cacru (saattaa luimia mutta ei tee mitään), Rikse (sama kuin cacrulla), Mortti, Moppe, Sissi, Vaavi, Vallu, Ponita. Sitten on sellaisia jotka eivät tahtoisi pysyä oikein paikallaan, Cleo, Sakke, Vertti, Kingi, Polle, Lady. Sitten on Luffe ja Buce ovat sellaisia, jotka tarvitsevat vähän päättäväisemmän hoitajan joka ei pelkää, tai näytä sitä.
tai kellä ei kannata välttämättä ratsastaa jos pomppii satulassa Kingi on varmaankin se herkin, eli sillä ei sitten kannata mennä, varsinkaan jos jalat heiluu. (Todella herkkä pohkeen kanssa) toivottavasti selvensi edes jotenkin :D

ella 325 päivää sitten:

Minun mielestä ratsastajat hyppäävät liian korkeita tasoonsa nähden!

Hevoshullu 331 päivää sitten:

Palkitaaks leirikisois ruusukkeil? :))

Ronja 350 päivää sitten:

Moikka! Olen kattonu melkeen (lähes) kaikki perrna leirivideot :DDDD Aion mennä sinnel eirille ehkä ensi vuonna (2015) kaverini kanssa leirille. :) Vähän vaan mietityttää nuo itsenäiset tunnit, mutta kuulostaa TOSI hyvälle paikalle! :))

iituuh 413 päivää sitten:

leirille*

iituuh 413 päivää sitten:

moikka, onks joku tulos perraa 8. lerille tänävuonna? :) iha paras paikka! <3

Melk 429 päivää sitten:

Itse en hirveästi pitänyt kyseisestä tallista. Ratsastin siellä monta vuotta ja toiselle tallille vaihtaessani en oikeastaan tiennyt edes mikä puolipidäte on. Paikat olivat aika rähjäisiä ja hevosista on ehkä vähän liian suuret puheet. Mielestäni taso vähän romahti kun vanha omistaja Juha lähti pois. Toisilla talleilla saa tasokkaampaa opetusta samaan hintaan. Vaikka onhan siellä niitä joitakin ihan hyviäkin puolia. Perralaiset pärjäävät esim kilpailuissa ihan hyvin yleensä.

joku vaan 444 päivää sitten:

Oon varmaan menossa joku kesä leirille tai viikonloppuleirille, voisko joku kuka tietää nykyistä tilannetta kertoa vähän kuka poni asuu missäkin (onko talleja siis kaksi), olen kuullut että Buce on karsinassa ilkeä, selvennystä? Entä minkälainen Moppe on esteillä ja ketä ei kannata ottaa hoitsuksi tai kellä ei kannata välttämättä ratsastaa jos pomppii satulassa, pelkää hieman karsinassa, heb tasoinen ratsastaja kumminkin:D

Cacru 461 päivää sitten:

Aivan paras paikka, olin kutosilla kesällä ja oli aivan paras leiri! Siistit tallit, osaavat hepat, kannustava ope ja kaikki :D varasin jo paikan 2014 kutosille <3

Perra FANI 472 päivää sitten:

Dissaajat dissatkoon!! Mun mielestä perra on IHAN SAIIIRRAAN MAAHTAVAA PAIKKA!!!!!!!! Itte on käyny yhellä tallilla jossa piti vaan panostaa kehittymiseen.Siel tehtii joka ainoo tunti jotain tooooosi tylsää!!!Siel keskityttii vaan istuntaan ja sen vuoksi mul on nyt kauheet arvet jaloissa!!! Mul on nyt ollu 3 vuotta sellane ihme mätäpaise joka tuli liiasta istunnan harjoittelemisesta!!!!! ET DISSAAJAT MIETTIKÄÄ VÄHÄN ENNENKU TUUTTE TÄNNE MÖLÄYTTÄÄ P-A-S-K-O-J-A SUUSTANNE!!!!!!!!!! PERRAS ON JUST TOISTA ÄÄRIMAATA KUN SIELLÄ JOSSA KÄVIN EKA!!!!!! Et jos haluutte haavoja jalkaanne niin siitä vaa.

Alina 472 päivää sitten:

Onks joku tulos perran 9.leirille 2014? :) Oon tulos! <3

mmoooivaa 503 päivää sitten:

jos joku tulos perran kakkosel 2014 nii ————————>
http://forum.hevostalli.net/read.php?f=10&i=1363118&t=1363118

Ihana talli! 505 päivää sitten:

Olin Perrassa viikonloppuleirillä ja pakko sanoa että oli paras leiri ikinä!

uuh 696 päivää sitten:

— mitä ihmettä just luin?! löysin tän paihan just ja luin näist jotai, siis ihasama mitä kitjotatte tallista mut mun nitaa ei haukuta missään! se on tosi epäkohteliasta puhuu netissä ihmisetä nimellä pahaa! ja varsinki sellasesta joka oikeesti koittaa olla joka ikiselle ihmiselle kiltti ja kohtelias ihan vaan sen takii et hänestä ei tulis mitään netti juoruja ja että hän haluaa olla kiva ja kiltti :) älkää kiitos puhuko tälläts missään :)

ponityttö 742 päivää sitten:

en pidä paikasta juurikaan… sillon kun en osannut mitään, eikä itselläni ollut MITÄÄN tavotteita, vaan oli siistii vaan ratsastella, niin paikka oli kiva.

Henkilökunta on tosi törkeää, huutaa toisilleen leiriläisten kuullen. Hevoset osaavat hypätä, mutta suurin osa on niin jäykkiä ja muutenkin lihaksettomia niistä paikoista missä pitäisi lihaksia olla… Hevoset ei juurikaan liiku oikeasti koko kropan kanssa vaikka pää nyökyssä olisikin…

Leiriläisiä ei vahdita yhtään ! Pikkutytöt haluavat mennä “itsenäisille” tunneille, jossa ne menevät ilman satulaa maneesissa hullua laukkaa ympäriinsä, ehkä hyppäävät esteitäkin vaikka se onkin kiellettyä…

Jotkut hepat saattavat hypätä 5x viikossa, mitä tuossa omalta leiriltäni laskeskelin, ja jaloille ei hyppytuntien jälkeen tehdä mitään :)

Pööööö 761 päivää sitten:

IHAN PARASSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3 ei voi muuutta sanoo!!! :33333

mielipide 761 päivää sitten:

en kerro;) // voisitko esittää kanssa perustelut tolle sun kommentille ? :)

ite tykkään tallista tosi paljon. mukavat hevoset ja ponit, jokaisen makuun löytyy varmasti lemppari. opetus on rentoa, mutta opettavaista. varsinkin estetunneilla oppii, ja koulutunnitkin ovat monipuolisia. opettaja satu on tosi kiva! suosittelen!

Uli 765 päivää sitten:

Ketä tulos 6? Mun kaverit on ollu monen vuoten ja sanoo et on hyvä.

Ponityttö -99 778 päivää sitten:

Minkälaine paikka perra on? Ent minkälaiset hevoset siel on? Ent opetus tai majoitus tilat? Onx omistajat kivoi? En ole yhtään varma olenko menossa mutta katotaan..

en kerro ;) 813 päivää sitten:

perkeleen paska paikka lellityt kakarat ja muuteki ratsastetaa ku päättömät mitä ny kisois o katottu ja kingsland-pellet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Marsu!! 854 päivää sitten:

MOII!!Perra on ihana paikka ja paras poni on tietenkin polleee!!!!!!

moro 856 päivää sitten:

volnalki pysyy maastossa ihan hyvin ilman satulaa :D ja just jollai vallul (:

inamoi 864 päivää sitten:

sara99: no ei niit ooo pakko ottaa jos ei haluu. Ja kyllä niitä pidetään vähän silmällä ettei esim. laukkaa koko tuntia……

sara99 869 päivää sitten:

Mun mielestä on aika vastuutonta toi itsenäinen tunti, ku leiriläiset jätetään oman onnensa nojaan!!!!!!!!!!!

Vaavi 873 päivää sitten:

Mun mielestä perra ei oo kauhee,päinvastoin se on mukava paikka.
Tosi monet haukkuneet syistä joita en ymmärrä oon ollu siel pariki kertaa enkä oon törmänny mihinkää tälläsee?
En käy siel tunneilla joten en sit tiää mitä siel tapahtuu mut mun mielestä leiri-paikkana tosi kiva ;) Satu on mun mielest mukava eikä valmennettavat oo mun mielestä mitenkään epäystävällisii tai mitää :O Aion jatkossaki käydä siel leireil tässä on teille jotka ootte viel kahen vaiheilla (olikohan toi yhdys sana no ei voi mitää)

-Aamulla haetaan hepat / ponit laitsalta erikseen ruunat ja tammat.

-Aamu pala jonka jälkeen hoitsujen hoitoa (hoito ponin sai itse toivoa yleensä sai minkä halusi mutta kannattaa sanoa monta että ois isommat mahikset saada minkä haluu)

-Kaks ratsastus tuntii / päivä tunnin saa itte päättää vaihtoehdot:koulu,este,itsenäinen,ilmansatulaa,maasto
ponin saa sinnekki toivoo ja yleensä sen saa.(Itsenäisellä ei opettaja ole paikalla vaan saa ite tehä mitä haluu (hypätä ei saa)Voitte vaikka ottaa laukka kisoja tai jotain ;))

-Kaikilla tunneilla saa mennä ilman satulaa jos on varma et pysyy kyydis,maastossakin voi ilmansatulaa mennä mut sun pitää olla ehdottoman varma et pysyt (vaavi ja pallero niil pysyy!)

-Ruoka on tosi herkullista!

-Leiri kiska aika kallis mut kyl pärjäät jos otat kakskymppii mukaan.Siel on sipsii, jätskii, limuu, karkkii, suklaapatukoit….jne…..

-Siel on paljo muitaki eläimii koirii,kissoi,kanei jne….

-Kun menet tarpeeks aikasin saat valita ittelles majotuksen (pikkumökki 3 kpl,Isossa sininssessä päärakennuksessa tai puinasessa isossa mökissä kutsutaan “linnaksi”)

-Vapaa aikaa on tarpeeksi,nukkuma-aikoja ei ole maneesissa saa riehua vaikka keskiyöllä.

Ai niin vielä se että päivän päätteeksi viette ponit laitsalle taas kahes eri ryhmäs (ruunat ja tammat)

KAIKKI PARHAALLE KESÄ LEIRILLE

P.S:Mä ja mun kaveri tullaan 2013 kesällä vitos leirille ja halutaan vaavi!!!

Looruska 893 päivää sitten:

Perra on ihan paras paikka! Tai ainakin leirit. Ne ovat juuri toiveiden mukaisia ja ruoka on ihan sikahyvää!! Suosittelen lämpimästi !! <3

Perran Dancing Devil

Suffelipuffi 948 päivää sitten:

Mielipiteet / olen kanssasi samaa mieltä!

Tämä palstahan on sitä varten, että tallista kerrotaan arvioita, jotta ihmiset saisivat jonkinlaisen kuvan tallista.
Tietenkin asiat voisi esittää hienotunteisemmin, eikä heti hyökätä omalla (perustelemattomalla) mielipiteellään toisia vastaan.

:/ 959 päivää sitten:

Mäki tykkään leireistä, mutten tunneista. Vakkariratsastajat osaavat kyllä olla ilkeitä halutessaan. Tuntuu että sieltä yritetään savustaa uudet ratsastajat pois….

ina 966 päivää sitten:

tän vuoden leirikään ei tuottanu pettymystä, oli itseasiassa paras! sitä ei voi ees sanoin kuvailla kuinka mahtava fiilis tuolla leireillä tulee!!:))

kingi my nwe love <3

.. 967 päivää sitten:

Mun mielestä Perniö on tosi kiva paikka, mut kaikilla on oma mielipide! :) Pallero on paras!!! ♥

jansu 968 päivää sitten:

Joo ihan sama mitä mieltä te ootte perrasta, ite rakastan tätä paikkaa yli kaiken ! Olin tänä kesänä sielä leirillä, ja oli muuten paras leiri ! Henkilökunta oli ystävällistä ja huumorintajuista, ruokakin oli TODELLA hyvää ! Tunnit olivan hyviä, Satu opetti todella hyvin. Opin monia eri asioita, ja oli hauskaa että sai päättää mille tunneille haluaa mennä. Melkein kaikilla leireillä tunteja ei saa päättää (tai en ole nähnyt yhtäkään perran lisäks mis sais päättää), sanotaan vain milloin on tunti ja kenellä pääsee, itse tunnilla vain hypitään vaikka yhtäkkiä esteitä. Jos leirille menee esimerkiksi joku estekammoinen ja on PAKKO hypätä, siitä ei varmaan parhain mieli tule. Esimerkiksi tätä “vaaraa” perran leireillä EI voi olla. Perrassa myös melkein aina, saa hoitsun jota toivoo, munkin leireillä kaikki sai jonkun haluamistaan poneista hoitsuksi. Tunneillakin melkein aina sai toivomansa ponin, ja jos ei halunnut sitä, satu melkein aina (en kuullut kertaakaan et satu ei ois antanu) antoi vaihtaa. Minusta oli myös kivaa kun sai RATSASTAA ponit laitsalle ja takaisin, melkein kaikilla muilla leireillä ne talutetaa tai sitten henkilökunta vie ne. Ja jos tuli leiripaikalle ajoissa, sai päättää missä “asuu” leirin ajan ! Minusta perran leirit, tai ylipäätään koko talli on ihana, ja piste. Ihan sama mitä mieltä muut olette, mutta tätä mieltä minä olen. Ja nimim. kauhee paikka : Satu ei TODELLAKAAN arvostele kamalasti, ei ainakaan meidän leirillä arvostellut, antoi ystävällistä palautetta ja tsemppasi eteenpäin jos vaikka tippui. Ja Satu kyllä sanoi tarpeen monta kertaa jos piti mennä esimerkiksi reippaampaa.. Vallu♥ Luke♥ Volna♥

Ihana paikka 968 päivää sitten:

Itse tykkään perran leireistä kovin koska siellä on tosi hauskaa ja hevoset parhaita!:)
Olen viisi kertaa aikaisemmin käynyt perran leireillä ja satu on tosi hyvä opettaja ja olen oppinut siellä paljon uutta!

kauhee paikka 971 päivää sitten:

kamala paikka. EN SUOSITTELE.
poni ja hevos parat!!!!!!! kun juha lähti meno muuttus järjettömäks!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tunnilla pitäisi olla jokaiselle oma rauha edes niille jotka haluis oppii tai kehittyä vaik on tosi vaikeet ku kamala arvostelu ja huono opetus open vinkit ihan hyviä mutta ihan liian vähän jos kerran sanoo tunnilla vähän reippaampaa…
hevoset ja ponit ovat kyllä kivoja :))))

touhu 974 päivää sitten:

perra on ollut ok mutta touhu vain pahenee… valmennettavat pärjää kisoissa koska vauhdilla ei MITÄÄN JÄRKEÄ kuka koviten menee on paras ajatelkaa ponejaki vaikka kyllä siihen jo tottuneet… vois ees oikeen kokosii ratsastajii ……
touhu vain pahenee… 50-80cm yleensä hypätää vaikka puolet ei sillä tasolla edes ole vaan PÄÄASIA ON KUKA KOVITEN MENEE ON PARAS
ponit on ollut kivoja mutta….
valmennetttavat on ärsyttävii ylimielisii p….

sivustaseuraaja 974 päivää sitten:

Leiripaikkana ihan ok, mutta TUNTEJA en suosittele. Tunneilla pyörivät samat tyypit, jotka luulevat omistavansa koko paikan ja käyttäytyvät todella töykeästi ja ylimielisesti muita ratsastajia ja vierailijoita kohtaan. Tallille tullaan 5-10 minuuttia ennen tunnin alkua äänekkäästi huutaen ja kiljuen. Tallissa sitten ehditään vielä ennen hevosten hoitoa juoruamaan muista ratsastajista ja valmennettavista isoon ääneen. Tunneilla sama meno jatkuu. Milloin puhutaan pelkkää englantia (ihanine virheineen..), milloin taas ruoditaan koulujuttuja ja edelleen niitä muita ratsastajia (jotka tietysti ovat ihan surkeita). Kentällä/maneesissa on koko ajan hirveä meteli ja opettajan vähäisiä ohjeita on välillä todella vaikea kuulla. Metelin lisäksi muita ratsastajia myös kiilataan ja koko tunnin ajan maneesissa/kentällä vingutaan, kuinka halutaan hypätä edes jotain pientä (jos on koulu tai leikkitunti) ja estetunnilla sitten halutaan koko ajan hypätä isompaa ja vaikeampaa ja vaikka mitä. Muutenkin tunti räätälöidään aina vakioratsastajien mukaan. Juoruilu/kikattelu ei vielä ole mitään siihen verrattuna, jos miettii miten nämä muutamat vakiratsastajat suhtautuvat muiden ratsastajien erehdyksiin ja tippumisiin. Heti alkaa kovaääninen spekulaatio ja naureskellen tullaan tyyliin tippuneen viereen ihmettelemään. Myötätuntoa ei tunneta ja sen sijaan pohditaan, mitä HE olisivat tehneet kyseisessä tilanteessa (ja tietenkin pysyneet satulassa). Tunnin jälkeen torikokous siirtyy talliin. Hevosilta sentään juuri ja juuri saadaan varusteet pois. Sen jälkeen hyökätään open kimppuun vaatimaan asioita niin hevosiin kuin tunteihinkin liittyen: “Mun on PAKKO saada se ja se poni” tai “mä haluun hyppää ainakin metrii sillä ja sillä ponilla”. Todella surullista.

-- 974 päivää sitten:

IHAN KAUHEEE PAIKKA ON. JOS HALUUT OPPIA JOTAI TUNNEILLA NIIN EN SUOSITTELE PERRAA. Nita vai mikä olikaan niin on epäkohtelias, katsoo aina halveksuttavasti päästä varpaisiin. Vaikka kisaa ja on hyvät hevoset niin et ole yhtään parempi ku muut, kusinoussu päähä

Leirillä ollut 976 päivää sitten:

Haukkujat hiiteen// Saatiin toivoa heppoja, mutta opettaja päätti ne loppupelissä päällekkäisten toiveitten takia. Ja minulla ei ainakaan ollut toiveita joka tunnille, kun en ole ennen Perrassa ollut. Menin sanomaan voivani mennä myös poneilla, mutta tarkoitin isoja poneja. Ja eihän mulla ollu tietenkään satulaa, ku en mä ois mahtunu siin istumaan :)

Mielipiteet// Samaa mieltä. Lisäksi ylistäjien pitäisi perustella mielipiteensä (samoin kuin haukkujien!). Pitää pystyä sanomaan mikä on/miksi joku on hyvä/huonoa. Ei vain “Maailman paras paikka!!!” tai “Ihan hirvee paikka!!!” Ja kaikkia asijoita ei tarvitse kärjistää!

Mielipiteet 985 päivää sitten:

Jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen. Teidän, jotka vain ylistätte kyseistä tallia maasta taivaisiin, pitäisi kestää, että muilla saattaa olla erilainen mielipide paikasta. Ylemmänkin viestin kirjoittajasta ei saa kovin kypsää kuvaa.

ratsastanut perrassa reilut 7 vuotta 994 päivää sitten:

Hei oikeesti haukkujat! Onko pakko tulla tänne haukkuu perraa? :o Jos se paikka on teidän mielestä kamala, niin pitäkää se omana tietonanne!!! Tai ootteko kateellisii? ;) Mun yks kaveri olis tullu sinne leirille viime kesänä mut ku se meni lukee nää kommentit täältä niin ei tullukka! No tänä kesänä se oli siel leiril ja hän rakastu perraan :) Ite oon siellä ratsastanu reilut 7 vuotta ja opettaja on paras! se ei pakota tekeee mitään ja jos ei osaa niin hän neuvoo. Ja sillä “kehitysvammaisella pojalla” NIIN HÄNELLÄKIN ON NIMI! (jasper) Ja hänen mielestä se on hauskaa ja leikkiä. ja kyllä hän lopettaa jos sille sanoo! Ja leirillähän pitäis olla rento meininki :DD Ja onks teijän tallit jotain viiden tähden talleja!? Kunnon maalais talli perra on ja aivan ihana simmonen! Ei niitten huoneitten tai mökkien tartte olla mitään luksus hotelleja! Vai ootteko te simmosii pilalle hemmoteltuja kakaroita jotka pelkää mutaa? Tunneilla oppii hyvin! Ja ponit ja hevoset ovat ihania! Itse aloitin kisaamaan Ponitalla viime syksynä ja me ollaan menty 80 cm. luokkia. Olaan voitettu 5, yksi kakkos, kolmos, nelos ja kuutos sija tullut. Ja muillakin valmennettavilla on hyvin mennyt! Suosittelen paikka!! <3<<33

Iina 998 päivää sitten:

Ei ollut kovin kiva kun se niiden kehitysvammainen poika oli koko ajan sylkemässä päin, pussailemassa ym. ja Kata vaan nauroi ja siitä välistä et “hei lopetas nyt.” Meni vähän maku koko leiriin kun sai koko ajan olla varomassa ja komentamassa muiden lasta eikä sekään mitään auttanut. Minä 160+ menin Vallu-shettiksellä vaikka toivoin itselleni hyvän kokoista hevosta, en liian isoa enkä pientä. No pienen sain. Muuten oli kyllä mukava leiri, hauskoja juttuja tehtiin ja hevoset oli hyviä. :)

Haukkujat hiiteen 1006 päivää sitten:

Leirillä ollut/
Jaa-a en tosta tienny mut ei meil saanu ainaskaa satulan kaa mennä ylipitkät hemmot(siis shettiksellä) mut enpä tiiö ja ettekö saanu ite päättää joka tunti keil menitte, me saatii :O

Leirillä ollut 1020 päivää sitten:

Haukkujat hiiteen// Tuo “epäkokoisia ratsastajia esim.poneilla” pitää osittain paikkansa. Menin itse Vallulla (säkä 100cm) ja itse olin n.165cm. Jalat otti maahan ku vähän varpaita ojesi :) Oli tosin ilman satulaa leikkitunti, joten ei se sinänsä haitannu. Mietin vaan, et shettiksillä on usein painorajana 45kg ja ihan max.50kg (ite menen kumpienkin rajojen yli). Kun kysyimme leirin aluksi painorajoja vastattiin et “poneilla ei ole painorajoja ja ratsastaja katotaan tunnin mukaan”. Tunsin itseni kieltämättä melko isoksi pikku shettiksen kyydissä :)

Haukkujat hiiteen 1021 päivää sitten:

Mun mielestä leireillä pitäisi pitää hauskaa,,,

‘Eli jos haet kunnon huutavaa opee ja jotain mega tarkaa opetusta mene yksityis tunneille jonnekkin muualle!!¨

Haukkujat:Jos ette pidä paikasta ei sitä silti aivan mustamaalata tartte vaan voitte kertoa ystävällisiesti miksi ette pidä.

Mun mielest tää on ikävää:

perra oli epä siisiti ja opetus surkeaa!!! hevoset ok mutta, vanhoja. varusteet HIRVEITÄ!!! ruusukkeet homeisia seinillä!!! epä kokoisia ratsastajia esim.poneilla en suosittele!!!

Mikään noista ei pidä paikkaansa paitsi saattaa olla että lattialla on kuraa ;-u

Opet tosi kannustavia ei huuda eikä raivoo vaan ohjaa asiallisesti. Varusteet on todella hyviä.
“Homeiset” Ruusukkeet poistettu.

Ja vikaa en ymäärrä mutta kaikille löytyy varmasti sopiva ratsukko ;)

Minä suosittelen tätä tallia pitäkää hauskaa ja lopettakaa solvaaminen jos ette ole edes käyneet koko tallilla!!!

Siiri 1055 päivää sitten:

Jos tuut 4-leiril, nii söhköpostii: tiili.kasa@hotmail.com

En dissaa muita... 1055 päivää sitten:

..enkä muita tallejakaan.

tiedoks vaan... 1055 päivää sitten:

Jokaisella on mun mielestä oikeus mielipiteisiin, oli ne sit dissaavii, tai ei! PS:kylhän ittekki laitatte mielipiteitänne tänne, ni ihan niinkuin muilla ei ois siihen oikeutta, kuvittelette vaan omistavanne koko tallin.

moikka 1056 päivää sitten:

olin viime vuonna perniös ja voin sanoo, et paras paikka! tänä kesänä mennään kahen kamun kaa 4. leiril<3 ponita, pallero ja vallu o parhait!

Siiri 1074 päivää sitten:

Jee :D Me varattiin se leiri. Tuun nelosel. Sähköpostii jos tuut leirille, voit laittaa viestii vaikket tuliskaan neloselle :9 Sähköpostini on tiili.kasa@hotmail.com

Siiri 1101 päivää sitten:

Hei :) Tulisin ehk kamun kaa leiril. Viestii jos ite tuut, ja millast siel on yms. :D

Osote: tiili.kasa@hotmail.com

inamoi 1102 päivää sitten:

PARAS KESÄLEIRIPAIKKA!:) kesäleireillä pitääki olla mun mielestä sellasta rentoo eikä hitihatussa menemässä. Saa mennä omaan tahtiin, jos tykkää tuuppailla niin siitä vaan, varsinkin itsenäiset on sitä varten ;) ja maastossa mennään kovaa! ainakin jos erikseen sitä toivoo.

6 leirikesä tulossa tänävuonna!:)

MORTTI CACRU ROSE <3

Mä vaan_ 1109 päivää sitten:

Uus leiriläinen. Nyt oon saanu sun viestis :)))
Primuslainen. Oon kyl sanonu et ei tartte tulla tänne dissaa mut en oon kyl ite dissannu muit tallei. Mul ei oo mitään muit tallei vastaan! ;)

Primuslainen 1111 päivää sitten:

Ne jotka sanoo et älkää dissatko niin vois ite lopettaa muiden tallien dissaaminen….

Mä vaan_ 1111 päivää sitten:

Öö en oo nyt saanu…:( Katon kyl sähköpostin joka päivä mut ei oo tullu. Koitas kuudelleen tai ilmota sun osoittees ni jos mä kokeilen. Ainakin sen pitäis olla ihan toimiva ku saan kyl toisten viestejä…

uusi leiriläinen 1112 päivää sitten:

mä vaan_// Ootko saanut viestiini? Sen aihe oli joku uusi leiriläinen

Mä vaan_ 1113 päivää sitten:

Mä oon tulos samal leiril!!!!! JEEE!<3 Voitais jutella sähköpostitse lisää ku en tunne leirilt ketää ku en saanu kaverii mukaa! :( Ilmottele vaiks tähän Oona.elo@hotmail.com Oon kyl jo kerran ennenki ilmottanu ton sähköposti osoitteen. Haluisin ite ainakin tutustuu johonki jo etukäteen. ;)

Uusi leiriläinen 1113 päivää sitten:

hello!!// olen tulossa samalle leirille! JEEEEE!

hello!! 1116 päivää sitten:

Haluaisin tietää et ketä on tulossa ekalle 4 pvä leirille:) ku en oo ennen käyny ja voitas tutustuu vähän etukäteen. Siis jos on joku tulossa ;))

Äkä. 1117 päivää sitten:

Ite olen muutammassa hevoseni Huhtikuun alusta Perraan, eli siellä sitten nähdään :)

Mä vaan_ 1126 päivää sitten:

Oon ihan luotettava heppakaveri :DDD mut kannattaa silti kysyy jos haluut :) Olis kiva tietää et kuka sinne tulee :)

Uusi leiriläinen 1127 päivää sitten:

Joo vaikka! Mutta en tiiä saanko puhuu tuntemattomille mutta kysyn lupaa.

Mä vaan_ 1127 päivää sitten:

Hei uus leiriläinen. Oon tulos sun kans samal leiril. Mul ei oo etukäteen kaverii mukana mut toivon et saisin sieltä sitten kavereita. Jos haluut ni voit ilmotella ja voidaan puhua lisää sähköpostitse Oona.elo@hotmail.com
Se on mun eka leiri ja en oo koskaan aikasemmin käyny siel! :D

;) 1128 päivää sitten:

Tuun vitos leirille! Onko muita jotka tulee sinne?

uusi leiriläinen 1128 päivää sitten:

mä oon tulossa kesällä 3 leirille perniön ponitalliin! Olen uusi ja se on mun eka leiri eli toivotaan että saan paljon uusia kavereita. muuten onko perran leirit kivoja vastaisko joku?

... 1129 päivää sitten:

tuun 5 leirille!!!

Mä vaan_ 1130 päivää sitten:

meen kolmannel leiril.. en vitosel :(( mut olisko joku muu tulos kolmosel??? PERRA ON THE BEST!!!

marsu 1131 päivää sitten:

ääh:perra on ihan best paikka et haista kakka!!!!!!!

marsu 1131 päivää sitten:

Rosqu tuu 5 leirille mäki tuun sinne!!!!!!!!

marsu 1131 päivää sitten:

haukkujat jos ette tiiä mitään täst tallis nii älkää sitte kommatko jos ette tiiä onks tää hyvä vai huono talli joten……………………………………..

marsu 1131 päivää sitten:

Mämeen 5 leirille kaikille tiedoks!!!!

HAUKKUJAT TÄÄ ON IHAN BEST TALLI TIEDOKS VAA!!!!!!!!

marsu 1131 päivää sitten:

mä vaa_:tuutko 5leirille ????koska mä meen sinne.

mä vaan_ 1133 päivää sitten:

Noi dissaajat ei varmaa edes tiedä missä toi talli on. En mäkään oo siel käyny mut varasin leirin ensi kesäksi. Mun pari kaverii on käyny siel aikasemmin ja sano et opetus on hyvää ja kannustavaa. Hepat on kuulemma ihanii ja osaavii. Jotkut sanoo et leiriläisten paikat on huonossa kunnossa, mutta kyllä niissä ihan viihtyy, vaikka ei ne viimisen päälle ole laitettu, mutta tarviiko ratsastusleirillä olla kauhean hienoa ja siistiä. Kaverini mukaan ainoa miinus oli se että ei pääsy uittaa hevosii. Muuten oli kuulemma tosi kivaa. Mä en ainakaa kuuntele noit dissaajii…!!!

XD 1138 päivää sitten:

Riikkuli mihin leiril oot menos? Meen ite sinne ens kesä kolmosel ja se on munki eka leiri. :))
Kuulemieni mukaan perra on kiva leiri. Kuulemma kivat hepat, ja leiri paikat olivat ihan kotoiset. Jos joku haluaa kunnon tehokasta opetusta ja vielä paremmat olosuhteet, niin sitten ymmärrän jos perra ei ole se paras mahdollinen, mutta jos haluaa rennon ihan perus leirin, niin tuttuni mukaan se on ihan hyvä ja suositeltava talli. Mä ainakin oon menos sinne.

Ps. Valittajat voi sit mennä sinne mist on tullukki ja ettii ittelleen paremman tallin. Ei kaikkea tarvitse aina dissata!!!
;)) Tietty jokaisella voi olla omat mielipiteet, mutta ne voi pitää ihan omana tietonaan.

M! 1143 päivää sitten:

jooo se maksaa 460e! se tarkoittaa että leiri kestää 5 päivää ja 160e on sen varausmaksu ! ja itse leiri maksaa sitten 300e eli yhteensä 400 e . toivottavasti tajusit :)

Rosqu 1145 päivää sitten:

Hei! Olisin kai tulossa tänne siis kesällä leirille :) ehkä 5. tai 6 ? :D niin tota siis paljonko se ´maksaa? :o en ymmärrä mitä tarkottaa 5 vrk 160€ +300€ maksaako se yhteeensä siis 460e? :oo Nopeita vastauksia kiitos?♥

Riikkuli 1158 päivää sitten:

Lukemani perusteella todella kiva talli, olen katsonut videoita ja lukenut tallin sivuja ja kysellyt ihmisiltä jotka siellä ovat käyneet ihan irl ja ovat kovasti kehuneet paikkaa. Joten varasin leirin kesälle 2012 aivan eka leiri, onko kukaan muu tulossa sille leirille? (:

Ja haukkujat eivät todennäköisesti tiedä tallista mitään joten voisitte painua jonnekkin huiluun (:

Hepoheko 1177 päivää sitten:

Gloria / Luulen, että se on.. oliko sillä juuri samanlainen ulkonäkö?

Gloria 1180 päivää sitten:

Ohoh, onko tuo Sidi Brahim oikeasti se sama Sidi Brahim mitä olen lapsena ratsastellut Kemiössä 80-luvulla? Onko se oikeasti elossa? Jauhoturpainen vaaleahko? Voi hyvät hyssykät. Pitänee siinä tapauksesta kysyä saako sitä joskus tulla valokuvaamaan.

Hinnu 1180 päivää sitten:

Mut tää paikka on parantanut niin paljon. Vuosia sitten oli ihan eri meininki. Onnea jatkossa Perniön Ponitallille :D

Niisku 1183 päivää sitten:

Paras paikka! Mitä väliä jos hevoset on vähän vanhempii, ainakin niillä on enemmän kokemusta (= tykkään erityisesti vaavista ja ladystä, mutta kaikki on myös kivoij (=

Leirillä ollut 1188 päivää sitten:

Selleri/ En voi nimetä kaikkii näykkijöitä, koska en muista nimii (olin vaan viikonloppuleirillä). Mut niit oli ainaki Polle , Buce, Luffe, Cleo, Mortin varsa (inhottava hoitaa heppaa jonka varsa yrittää potkii ja näykkii) ja oli niit muitakin. Ja sit ne varsat karkaili karsinoist samal ku emät lähti tunnil, ja vaik ope oli tallis, se vaan seuras sivus, ku leiriläiset yritti saada varsat karsinoihin.
dinsdins/ Leirillä saa itse toivoa tunnit, joten estetuntien määrä riippuu siitä, kuinka paljon niitä haluat.
Vaikka sanotaan, et itsenäisel tunnil on aina aikuinen valvomas, niin kyllä me ainakin oltiin keskenämme ja ope oli jossain muualla. Lisäks teoriatunnilla kerrottiin vaan Perrasta (tallista, hevosista ja poneista, tulevista leireistä ym.)

dinsdins 1198 päivää sitten:

paljo tuol yleensä hypätää leireil ? =)

- 1202 päivää sitten:

hmm, mun mielestä mitä on nähny/kuullu/kokenu nii Buce, Luffe ja ehk Cleokin on vähä äksympiä hoitaa. (en tiiä johtuuko cleolla siitä varsasta)

selleri 1206 päivää sitten:

leirillä ollut/ ketkät hepat siell oli niitä näykkijöitä/potkijoita? :o :(

Leirillä ollut 1233 päivää sitten:

Olin leirillä ja pidin opetuksesta. Myös osa hepoista/poneista oli mukavia, mutta kaveriani puri pari ponia ja yks potkas. Useat hepat yrittivät näykkiä. Pinemmässä tallissa poneilla oli aivan liian pienet karsinat (kaikilla paitsi Pallerolla).Onneksi asiaan tulee muutos ens kesä/kevät. Isommassa tallissa karsinat on muuten tarpeeks isot, mutta niille hepoille kenellä on varsa (poikkeuksena Mortti) sekä Fobelle (friisiläinen) ja Saralle (tinker) karsinat ovat mielestäni liian pieniä. Tallissa oli myös pistävä haju.
Majotustilat oli hyvät, mutta vähän ahtaat. Leireille otetaan aika paljon leiriläisiä (meijän leiril oli 16, mut on kuulemani mukaan ollu isompiakin leirejä). Se on tietty mahollista, kun on paljon hevosia ja tilaa. Itse pidän kuiten enemmän leireistä, joilla on vähemmän leiriläisiä :) Ruoka oli normi leiriruokaa, eli ihan hyvää mutta ei parasta mahdollista.

jee! 1275 päivää sitten:

Ihana talli!!!! SUOSITTELEN!!!

Elu 1283 päivää sitten:

nii sitä vaa että aika haastava hoitaa. edelliskerralla
esimerkiksi potkasi erästä ratsastajaa. Itse en hoítaisi luffea ja olen aika arka tuollaisten hevosten kanssa //: Toisaalta osaavammissa käsissä on varmasti ihan kiltti. Omaa kokemusta ei luffesta ole, ei ratsastaessa eikä hoitaessa, mutta myös perran henkilökunta varoittaa puremisesta ja potkimisesta.

=) 1285 päivää sitten:

elu/ nii mitä meinasit luffella? :o

Elu 1288 päivää sitten:

On totta että OSA hevosista on aika vanhoja. Esim. Sidi 31 v. mutta esimerkiksi ade oli talven paljon pois käytöstä, minkä vuoksi lihaskunto romahti eikä enää pysty ratsastamaan. Sen takia myös sidiä ja pärreä pidetään kevyessä ratsastuksessa. Huomattavasti enemmän on kuitenkin nuoria hevosia. Uusi talli on melko iso ja se on ihan hyvä talli hevosille. Pikkutalli on kuitenkin kauhea ja ainoastaan pallerolla on tarpeeksi iso karsina. Siihenkin asiaan tulee muutos kun pikkutalli keväällä/kesällä 2012 remontoidaan ja tallista tulee neljäpaikkainen. Vielä ne ruusukkeet. Ne olivat homeessa, mutta ne ovat jo lähteneet tallista. Päärakennuksessa suihku ja keittiö ovat melko likaisia, mutta sillä keittiöllä ei ole väliä, sillä ei leiriläisillä sinne yleensä paljon asiaa ole. Suihkussa voi kyllä ihan hyvin käydä, vaikkei aivan supersiisti olekkaan. leiriasuntola on hyvä ja siellä ei oikeen parantamista enää ole ! Hevoset ovat mukavia, muutamaa poikkeusta lukuun ottama. Nämä poikkeukset ovat lähinnä luffe, mutta hieman osaavammissa käsissä toimii ihan kivasti. Ratsastaessa kaikki ovat mukavia ja kaikki (perran cleopatraa lukuun ottamatta) ovat kilpailleet esteillä alue ja/tai kansallisella tasolla. Opetus on semmoista normaalia, ei mitään kovin hyvää, mutta ei kyllä voi huonoksikaan sanoa. Opettaja kertoo selkeät ohjeet ja yleensä jos jää jotain epäselväksi, oppilaat kysyvät ja opettaja vastaa. Tunnit ovat monipuolisia eikä mitään mitä ei halua tarivitse tehdä. Olen ollut perrassa kahdella leirillä ja menen vielä monta kertaa uudestaan !

Lissu 1364 päivää sitten:

En tallilla ole ollut mutta luulen että te valittajat olette vain kateellisia koska lukemani perusteella talli on todalla hyvä! Teillä on näköjään vähän huonompia talleja :)

tällänen 1369 päivää sitten:

Nipu, joo kannattaa varata leiri melkeempä heti, kun ne tulevat varaukseen, koska paikat menevät aika nopeasti :D En itse muista millon varaukset alkaa, mut kannattaa kattoo Perran sivuilta :) Majoituksia on monen hengen huomeita ‘päärakennuksessa’ kolme ja ulkona on sitten kolme kahen hengen pikkumökkejä ja sitte semmonen isompi rakennus jossa on yla ja lakerta ja kaikki huoneet leiriläisille :) Hoitohevoset taas valitaan, kun kenkilökunta kertoo leiristä ja paikan säännöistä, ensn tallin poneista ja hevosista kerrotaan vähäsen ja sitten jokanen vuorotellen toivoo hoitsua minkä sitten haluaakin :) jos tulee monta samaa tovomusta ratsastuksenope päättää kuka saa :DD

nipu 1376 päivää sitten:

Moi! Ajattelin kaverion kanssa mennä tonne leirille kesällä 2012. Tiiättekö milloin leirien varaukset alkaa?
Ja missä majoitukset on? Onko leiriläisillä oma mökki käytössa vai miten? Miten hoitohevoset valitaan? Ja vikaks että minkä pituisii annetaa mennä shetlanninponeilla?
Sori tää kyselytylva mut kiinnostais, ku talli kuulostaa kivalta. (:

ö 1384 päivää sitten:

^ ihanniiku täällä joitai nimimerkkejä ois

minä vaan 1385 päivää sitten:

^kuka oikee luulet olevas ku kirjotat mun nimimerkillä _D

minä vaan 1387 päivää sitten:

aivan paraspaikka ikinä

ponihöpsö 1390 päivää sitten:

Kkaro/No onhan se aika..

dididoo 1392 päivää sitten:

Suosittelen että bvghcfgcn hankkii lasit ja menee sitten perehtymään asijoihin. Ei siellä kukaan ratsastaja hakannut poneja, taitaa vaan joitain kyrpiä se että joittenkin ponit menee kovaa. Ja eiköhän tästäkin kirjottajasta huomaa että hän on 10v. kun ei kirjoituskaan suju :D

bvghcfgcn 1406 päivää sitten:

olin kattomassa teerisalon tallin kilpailua siellä oli perralaisia.ponit menivät miljoonaa ja piiskoilla hakattiin ja potkittiin poneille lisää vauhtia.ponit menivät niin kovaa kuin pystyivät.ONKO SE MUKA RATSASTUSTA????????kuulin vain sivukorvalla että kata oli sanonut kun hevonen hylätään niin yksi tai enemmän raipaniskuja sitten tuomaritorniin.

ääh 1442 päivää sitten:

haaahaaa tiättekste muutes mitä melkkilän ratsastustuntejen pitäjä ei ees oo päässy opinnoist läpi haaaaah ja satupa onnnnnn :DDD LÄÄLÄÄÄÄLLLÄÄÄÄ SIITÄS SAITTEEEEEE :D :PPPPP

ääh 1448 päivää sitten:

iha totta muutes ja sit jotkut melkkiläläiset tulee valittamaan et eeih taas perralaiset vei kaikki palkinnot. VIHJE TEILLE hankkikaa sit vaik parempi talli ni voittaisitteki joskus :P

tämmönen jännä 1449 päivää sitten:

Siitä opetuksesta vielä…
Jos kerta opetus on niin ‘‘surkeaa’‘ niin miksi sitten melkeimpä kaikissa kisoissa, joihin perran ratsastajat ovat osallistuneet ovat sijouttuneet?
perrassa opettaja ei rupea haukkumaan ja valittamaan naama punaisena ratsastajalle, jos tämä tippuu selästä, vaan kannustaa kiipeämään selkään uudestaan. Olen kuullut ja nähnyt useilla talleilla näin, että opettaja rupeaa valittamaan ja solvaamaan ratsastajaa, jos hän tekee väärin, perrassa ei ole ikinä tehty niin.
Ja, jos ratsastaja ei onnistu kauhean hyvin annetussa tehtävässä, opettaja rohkaisee ja neuvoo heti, miten hänen täytyy toimia. Ja sitä paitsi olin lähiaikoina katsomassa lähiseudun tallin kisoja, jossa oli tallin ratsastajia, jotka eivät yhtään ohjanneet hevosia esteille. en liioittele, mutta ihan oikeasti usealla ratsastajalla oli löysät/pitkät ohjat, joilla yritti ohjata hevosta esteelle, ei myöskään antanut yhtään apuja, vaan katsoi selässä kieli keskellä suuta, että miksi se ei sitä etsettä mennyt? Ja tätä tallia on niin kehuttu parhaaksi ja mahtavaksi.

ääääh 1449 päivää sitten:

mitäs tässä muuten vaaa tuli just 2 varsaa ja 2 tulee pian et jooo on toosi vanhoi heppoi

HEI OIKEESTI! 1449 päivää sitten:

siis ei oo totta pitäiskö kaikki adet ja luffet ja sidit ja kaikki muutki sit teijän mielest lopettaa ajatelkaa vähän niit hevosiiki ihmiset!

minä vaan 1449 päivää sitten:

Hei laskettiin Nitan kanssa niin 21 nuorta ja 7 vanhaa, mielestäni nuoria on AIKALAILLA enemmän. Kannataa kakarat opiskella paremmin koulussa sitä matikkaa.

mmooi 1449 päivää sitten:

paras talli :)) mut ponit on kyl aika vanhoi…

minä vaan 1450 päivää sitten:

Olen käynyt ponitallilla jo 5 vuotta ratsastamassa. Joka viikko sinne menen tunnille, kesäleireillä olen ollut 4 kertaa ja muilla leireillä pari.

Opetus on hyvää nähden siihen että parempaa ei lähiseudulta voi saada. Opettaja kannustaa hyvin ja kehuu paljon, mikä on todella hyvä asia varsinkin nuoremmille ratsastajille. Olen sitä mieltä jos ei halua oppia mitään ja asenne on sellainen niin ei varmana opikkaan!

Hevosia siellä on monelle ratsastajalle, pienille ja isoille, kokeneemmille ja alottelijoille, kisaajille ja vain harrastajille. Hevoset elävät siellä pitkään ja se on merkki oikeasta hoidosta. Hevoset ovat kilttejä eivätkä käy päälle, niinkuin eräässä lähiseudun tallissa. En voi ymmärtää miten joku voi sanoa että hevoset ovat vanhoja, alkaa kyllä ihan naurattamaan! Siellä on tällähetkellä jo 4 varsaa ja lisää on tulossa.
Ja nämä valittajat jotka katsovat ruusukkeita tallin seinillä, ei ne netissä valittamalla sieltä pois lähde. Jos teillä on pokkaa valittaa täällä, niin miksi ette mene vain suoraan sanomaan siitä ystävällisesti tallin omistajalle. Ja epäilen että nämä valittajat ovat Melkkilän tallin 6. luokkalaisia ratsastajia jotka vain hakevat huomiota. Jotka eivät ole edes päässeet koskaan käymaan Perniön ponitallilla. Kyllä vanhemmat jotka valittavat osaavat rajottaa capsin käyttöä ja huutomerkkejä. Ja nuo valituksen aiheet he ovat kuulleet kaveriltaan, joka on kuullut kaverin kaverilta jne. Näin se menee täällä perniössä!

dsl 1463 päivää sitten:

—- // kun mä tipuin niin kyllä ope tuli heti auttamaan ja kysy että oonko ok ja että mene takasin selkään. En pelännyt tai mtn mut hienoa kun autetaan kun joku tippuu:)

Mahtava henkilökunta! Super mukava :) Ponit ja hevoset hyviä ja tasokkaita, laidasa laitaan löytyy eri ikäsiä, rotusia ym (:

Opetus ei ole master tasoa, mutta kyllä siellä oppii jos haluaa oppia! Itse ainakin opin mukavasti, ja ensi kesänä taas perraan ja aina kun mahollista.

Ja tosiaan leirin saa aikalailla räätälöidä itse -> tunnit ja hevoset toivotaan ja tuntitoive toteutuu oikeestaan 99,9% varmasti, heppatoive riippuu kuinka moni haluaa sen samana päivänä (: Tunteina on koulu, maasto, este ja itsenäinen. Itsenäisellä mennään siis ite ilman opetusta, puomejakin saa mennä, mutta aina on aikuinen valvomassa. Estetunneilla mennään mm. sarjoja, ratoja, teitä ym tehtäviä. Koulussa perus treenausta ja jotain koululiikkeitäkin.

Tilat ovat kivat ja kotoisat. :) Ei tietenkään tilat ole siistit kun rampataan talli-talo väliä ja kengät unohtuu välillä jalkaan, ja jos on vaikka tippunut niin lampsii vaan sisään likasin vaattein ym :D Mutta ihan perussiistiä :)
Ja tosi kiva kun aamulla ja illalla osa porukasta ratsii ilman satulaa käynnissä hepat laitsalta/laitskalle (:

Suosittelen ehdottomasti <3 Tänne jää koukuun :)

Kkaro 1463 päivää sitten:

Ponihöpsö// Mitä outoo ois russin ja issikan risteytyksessä??

------------------------------ 1464 päivää sitten:

OLEN KÄYNYT TUNNEIILLA perrassa en oppinut yhtään mitään ja kävin yli 2 vuottaa
NIIN PASKAA OPETUSTA PIKKU TALLI ON ROMAHTAMAISILLAAN!!!!!!!!! HOMEISET RUUSUKKEET LEPATTAVAT TALLIN SEINÄLLÄ!!!!HEVOSET EHKÄ KISANNEET KORKEITA LUOKKIA MUTTA NIIN PASKA PAIKKA!!!!!!!!!!! OLEN HMM KANSSA SAMAA MIELTÄ JOS TARVITSET KEHITYSTÄ HANKI PAREMPI PAIKKA JOS TAHDOT PELLEILLÄ ETKÄ OPPIA MITÄÄN MENEE PERRAAN!!!!!!!!!!!!!!!!JOS TIPPUU NIIN EIHÄN EDES PYYDETÄ MENEMÄÄN TAKASIN SELKÄÄN!!!!!!!!!!!

Ponihöpsö 1465 päivää sitten:

Onks toi siis issikan ja russin risteytys tuo M.N. Sidi Brahim?:O Outoo..:/

minäkin 1465 päivää sitten:

Mä tiedän yhen ponin,jonka nimi oli PERRA!

k 1465 päivää sitten:

missä on Perniö?

:) 1466 päivää sitten:

Perra on paras paikka sitten ikinä ! :) Opetus on uskomattoman hyvää ja hevoset ovat ihania ! :) Kaikki osaavaisia, ja jotkut ovat kisanneetkin oikein merkittävällä tasolla ! Hevoset asuvat paremmissa oloissa kun monella muulla tallilla ! Nää dissaajat ei oo varmaa ikinä ees käyny perrassa —’‘

öö ok 1488 päivää sitten:

perra on paras. ei tartte tänne tulla dissaa pitäkää turpanne kii jos ei oo muuta.

hmm 1493 päivää sitten:

Jos haluat leiriltä jonkin näköistä tarkkaa kehittymistä, niin en suosittele perraa. Leireillä panostetaan enemmänkin siihen, että kaikilla olisi hauskaa ja ollaan periaatteella “takemällä oppii”, eli annetaan mahdollisuus kokeilla kaikkea uutta. Ratsastajat saavat itse suunnitella oman ohjelmansa (kellä menee ja mitä tekee) ja tunnit järjestetään sen mukaan. Eli esimerkiksi estekammoisen ei tarvitse estetunneille osallistua.

Hevosten iästä sen verran, että tallilla on hevosia laidasta laitaan. ratsuja on nuoresta vanhaan, ja vanhat tekevät kevyitä hommia.

Leirin laatu riippuu ihan omasta asenteesta sitä kohtaan. Jos on tullut vain pitämään hauskaa ja nauttimaan hevosten ja ihmisten seurasta, niin suosittelen. Kehitystä kaipaaville suosittelen jotain muuta paikkaa.

!?!?!?!?!?! 1494 päivää sitten:

leirit maksaa 5vrk 150+290 4 vrk 120+240 aika kalliita opetukseen nähden!!!! 25 vuoden leirikokemus mutta EN suosittele!!!

oona 1497 päivää sitten:

Mitä tallin leirit maksaa, ja onko teillä joitain leirikokemuksia ? 8D

Ihhminen 1521 päivää sitten:

-.l : LoL ei se nyt niin huono oo! Ja siellä n myös 5 v poni ja 7 ja 6 Et …. ei kyl kauhee vanhoij O.o

Perra n parasss Polle on BÄSTTTT!!! <3333
+Varusteet hyviä
+hepat/ponit kivoja ja erilaisia :))
+Leirikisat kivojja – en keksi miinusta :D

-.l 1530 päivää sitten:

perra oli epäsiisti. opetus surkeaa!!!
hevoset ok mutta, vanhoja.
varusteet HIRVEITÄ!!!
ruusukkeet homeisia seinillä!!!
epä kokoisia ratsastajia esim.poneilla
en suosittele!!!

F? 1576 päivää sitten:

+Ihanat hevoset
+Hevosia sopivasti ei liikaa muttei liian vähän, kaikille siis jotain
+Kaikenlaisia leirejä kesäleiristä viikonloppuleiriin! Mutta nyt arvostelen kesäleirin.
+Ei niin tiukkia rajoja, esim. ei nukkumaanmeno aikoja kuhan sitte jaksaa herätä.
+Aamulla ratsain haku laitumelta ja illalla ratsain vienti.
+Ratsia 2h/d
+Ihan kiva opetus :)
+Tunteja ja hevosia saa toivoa. Tunteja on este, koulu, maasto, itsenäinen jne. ja kaikilla saa mennä ilman satulaa, myös estetunneilla kuhan pysyy kyydissä jne. Estetunteja saa mennä korkeintaan 1per päivä, muttei pakko.
+Ruoka hyvää! Ei, parempaa kuin hyvää ;)
+Yhteishenki on tosi hyvä!!
+Leirikioski
+Maneesi, kenttä, molemmat tilavia.
+Lopuksi leirikisat. Yleensä estekisat mutta olen kuullut että joskus ainakin ollut koulukisatkin. Leirikisoissa saa ite toivoa estekorkeuden, ja yleensä se korkeus pistetään ellei ole liian korkea toive :D
+Uimapaikka aika lähellä, sinne saa mennä kavereitten kanssa kun ehtii ite jos vanhemmat antaa luvan.
+Oikeastaan KAIKKI paitsi ne jotka on miinuksella!
+/- Teoria on n. 1h päivässä mutta vain niille jotka suorittaa merkin. Tai saa muutkin mennä kuuntelemaan mutta ne on niitä merkkijuttuja ja niistä teorioista ei ilmoteta tarpeeksi hyvin niille vaikka jotka menee kuuntelemaan jne. x)
+/- Ei pääse uittamaan hevosia.
-Leirikaste on kyllä tosi kiva, muttei täytä ehkä jokaisen perus leirikastetta. Pelataan jotain peliä maneesissa tai metässä. Mutta ite tykkäsin! :)

Sanallisesti;
Perra on kiva paikka, jossa ite viihdyin. Hevoset on superihania, tasokkaita, joista ikimuistoiseksi nousi itelleni 3 <3:) Majoitustiloissa ite viihdyin, mutta jotkut paikat voivat olla ei-niin-siistejä, mutta se on ymmärrettävää kun leiriläiset ramppaa tallista päärakennukseen jne. :D Hevosten varusteet jne löytää hyvin. Saa tehdä monia juttuja itsenäisesti. Leireillä on mahtava yhteishenki! Opetus on ihan hyvää, kerrotaan selkeästi mitä tehdään, miten tehdään, ja kerrotaan yleensä jos tekee väärin. Tosin tuntuu että ope kertoo vain sen joka on pakko. Itse opin ainakin jonkun verran uusia asioita. Kivaa oli!! :)

Suosittelen paikkaa, ite meen viikonloppuleirille täsä josai kohti <3 :-)

pööppö 1585 päivää sitten:

ihqu talli

Rebekka 1805 päivää sitten:

ihan mahtava tallli

Anna mielipiteesi tästä hevostallista